Tom Dumoulin, Geraint Thomas en Chris Froome op het Tour-podium in 2018 AFP

Tour van 2021 start met tijdrit in Denemarken

time icon

De start van de Tour de France in 2021 is in Kopenhagen. Het is de eerste keer dat de Ronde van Frankrijk in Denemarken begint.

"Het is het verhaal van de grootste wielerwedstrijd ter wereld en de grootste fietsstad ter wereld die elkaar ontmoeten", aldus Tour-directeur Christian Prudhomme tegen de Franse televisiezender Europe 1.

De eerste etappe is een tijdrit over dertien kilometer door de straten van Kopenhagen. Dat kan goed nieuws zijn voor Tom Dumoulin.

18 kilometer over water

De tweede rit gaat van Roskilde naar Nyborg over 190 kilometer, met onder meer een stuk van 18 kilometer over de Grote Belt, het water tussen Oost- en West-Denemarken.

De Deense minister van Financiën, Kristian Jensen, had al via Twitter verklapt dat de Grand Départ van 2021 in Kopenhagen zal plaatsvinden, aldus de Deense zender TV2.

"Het is officieel. De Tour start in Denemarken in 2021", schreef hij in een bericht op Twitter dat kort daarop werd verwijderd. Volgens de zender zal de Deense premier donderdag een persconferentie houden.

Giro d'Italia

Denemarken was al wel eerder gastheer van de Giro. In 2012 ging de Italiaanse rondgang in Herning van start.

De Tour van dit jaar start in Brussel, die van volgend jaar in het Zuid-Franse Nice.

STER Reclame