Gilly Emanuels NH Nieuws

Goedemorgen! De Russische president Poetin houdt zijn jaarlijkse toespraak voor het Russische parlement en de rechter doet uitspraak in de zaak tegen de eigenaresse van de Hilversumse ijssalon die in 2017 jongeren probeerde weg te jagen door ze met een stok te slaan.

In het noorden zijn vrij veel wolkenvelden en kan er ook een spat regen vallen. In het midden en zuiden breekt de zon geregeld door. Het wordt 9 tot 11 graden en er waait een matige zuidwestenwind. De rest van de week is het rustig weer met geregeld zon. De temperatuur gaat geleidelijk weer omhoog en de wind wordt oostelijk.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vandaag wordt duidelijk wat volgend jaar de routes zijn van de Ronde van Spanje, de Vuelta. Al bekend is dat de renners in Utrecht en Brabant gaan fietsen.
  • De Russische president Poetin houdt zijn jaarlijkse toespraak voor het Russische parlement, een soort troonrede.
  • En de rechter doet uitspraak in de zaak tegen de Hilversumse eigenares van een ijssalon Gilly Emanuels. In 2017 raakte ze in conflict met een groep jongeren. De gemoederen liepen zo hoog op dat Emanuels de jongeren wilde wegjagen door ze met een stok te slaan.

Wat heb je gemist?

In de Peilingwijzer van deze maand staan de coalitiepartijen onverminderd op fors verlies. De VVD blijft in de peilingen vier weken voor de Provinciale Statenverkiezingen weliswaar de grootste, maar doet dat wel met 7 zetels minder.

Anders nieuws uit de nacht:

  • De scholier die vorige maand te zien was in een massaal gedeelde video met een Vietnamveteraan, heeft een schadeclaim van 250 miljoen dollar ingediend tegen The Washington Post. Hij claimt dat de krant hem ten onrechte heeft weggezet als racist.
  • Bij een brand in de Canadese stad Halifax zijn alle zeven kinderen uit één Syrisch vluchtelingengezin om het leven gekomen. De vader van de kinderen raakte zwaargewond bij een poging de kinderen te redden.
  • De nieuwe sprinters van de NS hebben last van kinderziektes. De treinen rijden sinds december, maar hebben veel storingen en vallen soms meerdere keren op een dag stil, schrijft De Telegraaf.
Een foto van een sterrenstelsel, gemaakt door de LOFAR-telescoop AFP

En dan nog dit:

Zo'n 300.000 nieuwe sterrenstelsels zijn ontdekt door een internationaal team van astronomen. De ruim 200 onderzoekers bestudeerden het heelal met een groot netwerk van telescopen, dat deels op Nederlandse bodem staat.

Fijne dag!

STER reclame