Stefanie van der Gragt Pro Shots

Stefanie van der Gragt maakt deel uit van de Oranje-selectie voor de Algarve Cup. Van der Gragt maakte in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Slowakije (1-0 winst) op 12 juni 2018 voor de laatste keer haar opwachting in het Nederlands vrouwenelftal. Daarna viel ze weg door een bovenbeenblessure.

Van der Gragt miste onder meer het slot van de WK-kwalificatie met Oranje en de play-offs, waarin de Nederlandse voetbalsters een WK-ticket veroverden.

In november vorig jaar liep ze bij Barcelona een knieblessure op, waardoor de oud-Ajacied opnieuw enige tijd uit de roulatie was.

Van de Donk terug

Ook Daniëlle van de Donk (Arsenal), die in januari wegens een spierblessure de oefeninterland tegen Zuid-Afrika miste, is er in Portugal weer bij. FC Twente-aanvaller Ashleigh Weerden maakt haar debuut in de Nederlandse selectie.

Wiegman kan in Portugal geen beroep doen op Anouk Dekker (Montpellier HSC) en Shanice van de Sanden (Olympique Lyon). Beiden staan aan de kant met een bovenbeenblessure.

Danielle van de Donk Pro Shots

Nederland speelt in Portugal tegen Spanje (27 februari) en Polen (4 maart). De finaleronde wordt op 6 maart afgewerkt. Nederland staat zevende op de FIFA-ranking. Spanje is de nummer twaalf en Polen bezet de 34e plek.

Het toernooi om de Algarve Cup, met twaalf deelnemende landen, staat hoog aangeschreven. Vorig jaar haalden Oranje en Zweden de finale. Door enorme regenval kon de eindstrijd niet doorgaan waarna beide teams als winnaar werden uitgeroepen.

Nederland is in voorbereiding op het WK komende zomer in Frankrijk (7 juni tot en met 7 juli).

STER reclame