Luc Castaignos AFP

Sporting Portugal beëindigt contract met aanvaller Castaignos

time icon

Sporting Portugal heeft het contract met aanvaller Luc Castaignos per direct ontbonden, zo heeft de Portugese topclub laten weten.

Castaignos lijkt al wel een nieuwe club te hebben gevonden. Hij tekent, als de medische keuring wordt doorstaan, een driejarig contract bij FC Gyeongnam uit Zuid-Korea. Dat weet VI te melden.

De 26-jarige Schiedammer, die afgelopen seizoen verhuurd werd aan Vitesse, kwam nauwelijks aan spelen toe bij Sporting, de club van trainer Marcel Keizer en spits Bas Dost. Dit seizoen heeft hij slechts een bekerwedstrijd en drie invalbeurten in de competitie achter z'n naam staan.

Van Rotterdam via Milaan naar Enschede

Castaignos doorliep de laatste jaren van de jeugdopleiding van Feyenoord, al snel wekte hij de interesse van Europese topclubs. Hij vertrok naar Inter, maar al na één jaar keerde hij bij FC Twente terug in de eredivisie.

Na drie jaar in Enschede en 42 doelpunten in 115 duels verkaste Castaignos naar Eintracht Frankfurt. Een jaar later werd hij verkocht aan Sporting Portugal. Daar kreeg hij geen voet aan de grond en na een jaar Vitesse moet hij nu op zoek naar een nieuwe club.

STER Reclame