Dafne Schippers EPA

Snelle Schippers maakt indruk: 'Als ik zie hoe ze nu al loopt...'

time icon

Dat atlete Dafne Schippers de nationale indoortitel op de 60 meter zou pakken, was verwacht. Maar de manier waarop de Utrechtse zich afgelopen weekend in Apeldoorn manifesteerde, geeft oud-atleet en huidig analist Gregory Sedoc een wel heel goed gevoel voor het komende seizoen, zo vertelt hij in het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken.

"De eerste wedstrijd van dit seizoen was al goed. En als ik zie hoe ze nu al loopt... De 60 meter is eigenlijk te kort voor haar, maar je ziet dat de turbo er weer is", aldus Sedoc.

"Ik ben een leek op het gebied van atletiek", erkent NOS-voetbalcommentator Jeroen Elshoff. "Maar waarom is het nu ineens weer fantastisch bij Schippers?"

Sedoc licht toe: "De afgelopen twee jaar heeft ze onder Rana Reider getraind. Ze werd heel erg sterk, heel erg groot. Maar je moet die kilo's ook meesjouwen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Sedoc onder indruk van Schippers: 'Heb haar meteen geappt'

Hij vervolgt: "Feit is dat ze alleen maar langzamer werd. Nu is ze terug bij haar oude coach Bart Bennema en ze loopt eigenlijk gelijk weer zoals ze liep, met een mooie paslengte."

Elshoff: "En zijn de kilo's er al af?"

"Ik vind dat ze er beter uitziet", antwoordt Sedoc. "Ik heb haar na haar eerste race dit seizoen ook direct een berichtje gestuurd dat ik weer haar turbo zag en daar blij van werd. Ze stuurde terug: 'Ja, die wel. Alleen moet ik nog een beetje wakker worden bij de start'."

In het Sportforum bespreken drie gasten iedere maandagavond van 21.30 uur tot 23.00 uur in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 de gebeurtenissen van de voorgaande sportweek.

Dit keer waren Freek Jansen (Voetbal International), Jeroen Elshoff (NOS) en oud-atleet Gregory Sedoc te gast.

Het Sportforum is in zijn geheel hier (podcast) en via NPO Radio 1 Gemist terug te luisteren. Vanzelfsprekend ging het ook over Ajax-Real Madrid en de titelstrijd tussen PSV en Ajax. Ook het ABN Amro-tennistoernooi kwam ter sprake.

Pak de stand van de eredivisie over het kalenderjaar 2019 erbij en de koploper is duidelijk. AZ presteert tot nu toe fantastisch met vijf zeges uit vijf duels en een doelsaldo van 16 goals voor en 0 tegen.

De gasten van het Sportforum zijn onder de indruk. "Vaak was AZ heel leuk aanvallend, maar stond achterin de deur wagenwijd open", weet VI-journalist Freek Jansen. "Maar nu hebben ze het ook verdedigend goed voor elkaar."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Vlaar is ongelooflijk, in Alkmaar weten ze niet wat ze zien'

"Ron Vlaar is ongelooflijk", vult Elshoff aan. "Die is 34 jaar en al een paar keer helemaal afgeschreven."

"Maar ook wel terecht", reageert Jansen. "Aan het begin van het seizoen denk je: dit kan niet meer. En nu denk je: wow!"

Elshoff: "Sterker nog: in Alkmaar weten ze niet wat ze zien. Ze dachten dat het wel richting het eind van zijn carrière ging, maar die staat daar een potje te voetballen, zeg!"

STER Reclame