Pro Piacenza een dag na 20-0 nederlaag alsnog uit competitie genomen

tijd van publicatie

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Zevental Pro Piacenza verliest in Serie C met 20-0

De Italiaanse voetbalclub Pro Piacenza, die zondag in de Serie C met een zevental met liefst 20-0 verloor, is een dag na die ontluisterende nederlaag alsnog uit de competitie genomen.

"Dit is de best mogelijke beslissing die gemaakt kon worden. Pro Piacenza heeft de kans gekregen om dit te vermijden, maar heeft die kans niet gegrepen. Deze beslissing zat er vroeg of laat aan te komen", zei Francesco Ghirelli, de voorzitter van de Italiaanse voetbalbond.

Financiële problemen

De maatregel is het gevolg van de financiële problemen waarmee de club kampt. Eind vorig jaar gingen de spelers in staking, omdat de salarissen al maandenlang niet uitbetaald werden. De spelersgroep spande een rechtszaak aan tegen de club.

De selectie is al drie keer niet komen opdagen bij een wedstrijd. Een vierde keer zou uitsluiting van de competitie betekenen voor de club. Om dat te voorkomen stuurde de voorzitter in de uitwedstrijd tegen Cuneo jeugdspelers het veld op. Zes veldspelers en een keeper om precies te zijn.

De 20-0 is omgezet in een 3-0-zege voor Cuneo.

STER Reclame