Internazionale juicht na de winnende treffen van Nainggolon

Internazionale houdt zonder Icardi hoofd koel tegen Sampdoria

Internazionale heeft ondanks de strubbelingen rond Mauro Icardi een overwinning geboekt op Sampdoria. De nummer drie van de Serie A klopte op eigen veld de club uit Genua met 2-1.

De Argentijnse aanvaller was de voorbije dagen de meeste besproken speler, omdat hij weigert voor Inter te spelen vanwege een conflict met de leiding over een nieuw contract. Icardi miste daardoor al de wedstrijd tegen Rapid Wien in de Europa League.

De veel scorende spits voelt zich in zijn eer aangetast, nadat Inter hem als straf het aanvoerderschap had ontnomen. Icardi haalde zich daarmee de woede van veel fanatieke fans op de hals.

Nainggolan matchwinner

Maar ook zonder Icardi kwam Inter tot winnen. Danilo D'Ambrosio zette de blauw-zwarten in de 73ste minuut van dichtbij op 1-0, waarna Manolo Gabbiadini uit de kluts drie minuten later voor de gelijkmaker (1-1) zorgde.

Inter kwam twee minuten later opnieuw op voorsprong toen Radja Nainggolan met een schot de doelman kansloos liet. Het bleek de beslissing in de wedstrijd.

De club uit Milaan komt door de zege op 46 punten uit 24 wedstrijden. Koploper Juventus, dat vrijdag met 3-0 van Frosinone won, staat op 66 punten uit 24 wedstrijden.