Zevental Pro Piacenza verliest in Serie C met 20-0

AC Cuneo 1905 uit, altijd lastig. Dat weet het team van de Italiaanse Serie C-club Pro Piacenza ook. Op bezoek bij Cuneo verloor de ploeg met liefst 20-0. Een bizarre uitslag met een opmerkelijk verhaal.

De selectie van Piacenza leeft al maanden in onmin met de clubleiding, omdat de salarissen niet betaald worden. De spelers hebben een rechtszaak aangespannen tegen hun eigen club en eisen een faillissement.

In de tussentijd zijn de voetballers en de technische staf uit protest al drie keer niet komen opdagen bij een wedstrijd. Een vierde keer zou uitsluiting van de competitie betekenen voor de club die in grote financiële problemen verkeert.

Om dat te voorkomen stuurde de voorzitter in de uitwedstrijd tegen Cuneo jeugdspelers het veld op. Zes veldspelers en een keeper om precies te zijn. De achtste speler was zijn ID-kaart vergeten en kwam later.

Bij rust stond het bij elkaar geraapte team al met 16-0 achter. In de tweede helft lukte het de hekkensluiter om de schade tegen middenmoter Cuneo enigszins te beperken: 20-0.

STER reclame