Mathieu van der Poel AFP

Van der Poel sluit veldritseizoen af met 32ste overwinning

time icon

Veldrijder Mathieu van der Poel heeft het veldritseizoen passend afgesloten. In het Zeeuwse Hulst boekte de wereldkampioen zijn 32ste overwinning in 34 crossen.

Daarmee heeft Van der Poel afgelopen seizoen 94 procent van de wedstrijden waaraan hij deelnam gewonnen.

Pidcock moet snelle start bekopen

De Brit Tom Pidcock, wereldkampioen bij de beloften, was als eerste weg in de Vestingcross. Toon Aerts (Belgiƫ) vond de aansluiting, gevolgd door Van der Poel.

Aerts moest al snel lossen, in de vijfde ronde maakte Van der Poel zich ook los van de jonge Brit. Pidcock hield de koploper lang in zicht, maar moest die inspanning later bekopen. Hij werd bijgehaald en vervolgens achtergelaten door Lars van der Haar, die naar de tweede plaats reed. Pidcock finishte nog wel als derde.

Mathieu van der Poel in zijn regenboogtrui ANP

Van der Poel kan nog niet op vakantie, want hij zal de komende maanden enkele voorjaarsklassiekers rijden. Aanstaande donderdag staat hij aan de start van de Ronde van Antalya. Ook zal hij onder meer Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race rijden.

Betsema wint bij vrouwen

Denise Betsema won de cross bij de vrouwen. Zaterdag zegevierde de Texelse al in Middelkerke, ook in Hulst was ze de beste. Op het podium werd ze geflankeerd door twee landgenotes: Annemarie Worst en Inge van der Heijden.

De Belgische wereldkampioene Sanne Cant, zaterdag vierde in de Superprestigecross van Middelkerke waarmee ze het eindklassement won, kwam er in de Vestingscross niet aan te pas. Ze eindigde, mede door een val, niet bij de eerste tien.

STER Reclame