Excelsior overrompelt en passeert Emmen in drie minuten

Spelers van Excelsior vieren de 2-1 overwinning op FC Emmen
    Emmen-keeper Kjell Scherpen kan het schot van Marcus Edwards niet stoppen
    Knuffels voor Michael de Leeuw na zijn goal
    Dennis Eckert viert de 2-1, drie minuten na de 1-1

Excelsior is door een 2-1 thuiszege op FC Emmen weer uit de degradatiezone geklommen. Ook de Drentenaren, die nog op voorsprong kwamen in Rotterdam, moeten Excelsior nu boven zich dulden op de ranglijst.

Excelsior, dat dankzij twee doelpunten in drie minuten de zege veiligstelde, bezet nu de veertiende plaats in de eredivisie en Emmen de zestiende. De nummer zestien en zeventien gaan de nacompetitie in en de nummer achttien degradeert rechtstreeks.

18. NAC Breda 22-16 (22-52)

Samen hadden Excelsior en Emmen al honderd doelpunten moeten incasseren, dus het telraam stond klaar. Het belang van de wedstrijd leek echter voor wat spanning te zorgen bij de thuisploeg en Emmen was sowieso niet van zins het spel te maken. Voor de rust creëerde alleen Excelsior twee kansjes.

Binnen zes minuten vallen alle goals

Na een uur kreeg Emmen zijn eerste kans en meteen was het raak: Michael De Leeuw kopte knap binnen. Vervolgens nam Marcus Edwards zijn ploeg op sleeptouw.

Hij maakte drie minuten na de openingsgoal de 1-1 met een fijne actie en verzorgde weer drie minuten later de assist bij Dennis Eckerts goal. In de leuke slotfase was Excelsior nog het gevaarlijkst.