Reilly Opelka (2.11 meter) in actie tegen John Isner (2.08 meter) AFP

Tennisreuzen zorgen in New York voor aces-record

time icon

De finale van het ATP-toernooi in New York kent twee verrassende finalisten: Reilly Opelka en Brayden Schnur. De opvallendste halve finale was die tussen de 2.11 meter lange Opelka, die in drie sets won van de 2.08 meter lange John Isner: 6-7 (8), 7-6 (14), 7-6 (4).

Net als bij de Australian Open werd de wedstrijd tussen de twee lange Amerikaanse servicekanonnen een partij met alleen tiebreaks. Samen sloegen Opelka (43) en Isner (38) 81 aces, een ATP-record voor een duel over drie sets.

Tennis TV
@TennisTV
He saves six match points and then does this? 😱😱 Some true grit from Reilly Opelka at @NewYorkOpen
3 maanden geleden

Opelka overleefde in de tweede set bovendien zes matchpoints, maar speelt zondag wel zijn eerste ATP-finale. Daarin treft hij qualifier Schnur, die ook zijn debuut maakt in de eindstrijd van een ATP-toernooi.

De 23-jarige Canadees won tot dit toernooi in New York bovendien nog nooit een wedstrijd op ATP-niveau. Hij versloeg in de halve finales de Amerikaan Sam Querrey in drie sets: 7-6 (7), 4-6, 6-3.

Tennis TV
@TennisTV
Talk about a New York groove 😲 @BraydenSchnur sails into the @NewYorkOpen final with a 7-6(7) 4-6 6-3 upset over Sam Querrey.
3 maanden geleden

STER Reclame