Een overleg van de Nederlandse hockeyvrouwen in het duel met de Verenigde Staten

Nederlandse hockeysters winnen eenvoudig van Verenigde Staten

De Nederlandse hockeysters hebben hun tweede zege in de Pro League geboekt. De ploeg van bondscoach Alyson Annan rekende in het Amerikaanse Winston-Salem eenvoudig af met de Verenigde Staten: 5-0.

Het duel tussen de nummer één en nummer twaalf van de wereldranglijst was al in de eerste helft beslist. Uitblinker Lidewij Welten opende na een fraaie solo al na vijf minuten de score en nog in het eerste kwart voerden Laurien Leurink en Frédérique Matla de score op met rake strafcorners.

Marloes Keetels maakte met een mooie backhand de 4-0 en vijf minuten voor de rust was Matla trefzeker met een strafbal. In de tweede helft bleven treffers uit.

Dat die voorsprong niet verder werd uitgebouwd, kwam omdat Oranje minder goed speelde na rust. Leurink schoot een keer voorlangs en debutante Freeke Moes op de paal.

Twee zeges in drie duels

Oranje speelde al twee wedstrijden in de Pro League. In het eerste duel werd met 1-0 gewonnen van Nieuw-Zeeland, de tweede wedstrijd werd verrassend verloren van Australië (1-0). Dat verlies betekende het einde van een reeks van 44 overwinningen.

De Nederlandse hockeysters spelen volgende week in Buenos Aires in de vierde speelronde tegen Argentinië.