Nieuwe VN-ambassadeur VS ziet af van functie vanwege familie

Aangepast
Heather Nauert AFP

De beoogde nieuwe Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties heeft zich teruggetrokken voor de functie. In een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken staat dat de vrouw, Heather Nauert, die beslissing heeft genomen in het belang van haar familie.

In december maakte president Trump bekend dat Nauert de opvolger zou worden van VN-ambassadeur Nikki Haley. Ze was woordvoerder bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarvoor was ze bekend als presentatrice van een ochtendshow op Fox News, de favoriete nieuwszender van Trump.

Trump noemde Nauert bij de bekendmaking "zeer getalenteerd, heel slim en heel snel", en voegde eraan toe dat hij denkt dat "iedereen haar zal respecteren". Haar voordracht was nog niet officieel ingediend bij de Senaat, maar zover zal het dus ook niet komen.

Kindermeisje

"De afgelopen twee maanden waren slopend voor mijn familie", zegt Nauert in de verklaring. Details geeft ze niet, maar zowel het persbureau Reuters als The New York Times meldt dat ze zich heeft teruggetrokken vanwege een kwestie met haar kindermeisje. De nanny zou geen werkvisum hebben gehad.

Het ministerie laat weten dat er snel een nieuwe VN-ambassadeur wordt benoemd.

STER Reclame