Maurice Fonhof en Miquel Engelen NOS

De gele hesjes die vanmiddag demonstreerden voor het NOS-gebouw voelen zich niet gehoord. De onderwerpen waarover zij zich niet gehoord voelen, lopen uiteen.

Zo voelt Miquel Engelen (49), kapitein op zeilschepen, zich genegeerd door de media. "Als jullie niet naar ons toe komen, komen wij wel naar jullie. We zijn een greep uit een hele ontevreden bevolking, die ziet dat dingen kapot gaan." Maurice Fonhof (56) droeg een koeienpak, want hij voelt zich uitgemolken door Rutte. Fonhof vindt dat de NOS meer en andere aandacht zou moeten besteden aan de beweging. "Er is een hele shift in de politiek gaande. Links-rechts bestaat niet meer, dat is nu geel geworden."

In Den Haag zitten mensen waar ze geen trek meer in hebben, zegt Fonhof. "Die lopen de boel te verkloten. We willen gewoon een bindend referendum."

In deze video leggen Miquel Engelen, Maurice Fonhof en twee andere demonstranten uit waarom ze vandaag naar de NOS in Hilversum zijn gekomen:

Gele hesjes bij NOS-gebouw: 'Wij doen niet in links of rechts, wij doen in geel'

Corrie van de Veen (48), die vrijwilligerswerk in een ziekenhuis doet, vindt dat items over gele hesjes-betogingen in Frankrijk vooral negatief zijn. "De NOS en andere media laten alleen de rellen en de ME zien." Van de Veen vindt verder dat Nederlanders 'gepakt' worden. "We hebben steeds minder te besteden. Ik heb een rijk bestaan gehad, maar na mijn scheiding drie jaar geleden was ik alles kwijt en kwam ik in de daklozenopvang. Gelukkig heb ik nu weer een huis."

Jerry Bielsma (63), metrobestuurder in Amsterdam, hoopt met meer aandacht dat de beweging een groter publiek aanspreekt. "Het is echt jammer dat de Nederlandse bevolking niet van de bank te krijgen is. De regering jaagt mensen alleen maar de armoede in."

Bielsma zou graag met pensioen gaan, maar moet een aantal jaar langer doorwerken. Uit stil protest laat hij zijn haar groeien sinds de dag dat hij oorspronkelijk met pensioen zou gaan.

STER reclame