Lionel Messi

Misser van Messi deert Barcelona niet, Griezmann maakt goal 130 voor Atlético

Gemengde gevoelens bij Lionel Messi zaterdagavond. Waar hij vlak voor rust zijn ploeg Barcelona vanaf de strafschopstip aan een voorsprong hielp tegen laagvlieger Real Valladolid (1-0), verliep de tweede helft minder goed.

De Argentijnse dribbelaar kreeg halverwege het tweede bedrijf geel vanwege opmerkingen op de arbitrage. Vijf minuten voor het einde kreeg hij vervolgens de kans om het duel definitief te beslissen, maar nu faalde hij van elf meter. Keeper Jordi Masip keerde zijn inzet en was ook alert bij de rebound.

Barça won het duel uiteindelijk wel, met de kleinst mogelijke marge, en vergrootte daardoor zijn voorsprong in Spanje naar zeven punten op de nummer twee.

Antoine Griezmann

Die nummer twee is nu Atlético Madrid. In een stadsderby met Rayo Vallecano maakte Antoine Griezmann in de 74ste minuut het verschil. Hij werkte de bal via een verdediger van Vallecano achter doelman Stole Dimitrievski: 0-1.

Voor Griezmann was het zijn 130ste doelpunt voor Atlético, alle officiële wedstrijden meegeteld. Hij passeerde daarmee Fernando Torres (129) op de eeuwige ranglijst van doelpuntenmakers van de Madrileense club. Griezmann is nu vijfde op die ranking, kort achter José Gárate (134 treffers).