NOS Sport

Shiffrin zet WK-record neer met vierde slalomgoud op rij, Jelinkova valt op in tweede run

Shiffrin pakt vierde WK-goud op rij op slalom

Mikaela Shiffrin heeft voor de vierde keer op rij de wereldtitel op de slalom in de wacht gesleept. De 23-jarige Amerikaanse is de eerste - zowel bij de mannen als bij de vrouwen - met een dergelijke succesreeks.

Shiffrin liet in de eerste run in Are de derde tijd noteren, maar blies met een indrukwekkende en risicovolle tweede run op de zachte sneeuw de concurrentie weg.

De Zweedse Anne Swenn-Larsson, tweede na de eerste afdaling, veroverde op 0,58 het zilver. Petra Vlhová, de Slowaakse winnares van de titel op de reuzenslalom, werd op 1,03 derde.

Emotionele Shiffrin: 'Nog nooit zo hard gevochten als bij tweede run'

De Zwitserse Wendy Holdener was in de eerste run als snelste naar beneden gekomen. Zij nam in de tweede run te veel risico, moest een poortje overdoen en was op slag kansloos.

Opgetogen

Adriana Jelinkova leverde een prima prestatie met de negentiende plaats. De in Tsjechië geboren Nederlandse viel in de eerste run met de 25ste tijd niet echt op, maar deed dat met de zesde tijd in de tweede run - slechts 1,25 langzamer dan Shiffrin - bepaald wel.

Adriana Jelinkova

De 23-jarige Jelinkova werd in 2017 bij de vorige WK dertigste op de slalom. Bij wereldbekerwedstrijden werd ze eerder 25ste op de reuzenslalom en op de parallelslom. Zes keer deed ze mee aan een WB-slalom, maar nooit wist ze de finish te bereiken.

Jelinkova, die uiteindelijk op 5,47 van Shiffrin eindigde, toonde zich in Langs de Lijn opgetogen over haar optreden.

"Ik ben heel blij. Dit is de eerste keer dat ik me echt heb kunnen meten met de wereldtop. In deze discipline ben ik nooit in de topdertig geëindigd."

Jelinkova, die zichzelf als perfectionisctisch bestempelt, weet ook dat ze nog beter kan. "Ik weet waar ik nog harder zou kunnen gaan. Dus daar is verbetering mogelijk. Maar dit was sowieso een van mijn beste runs die ik ooit heb geskied."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl