Pierre van Hooijdonk ANP

Adviserende taak Van Hooijdonk bij NAC Breda zit erop

time icon

Pierre van Hooijdonk is niet langer betrokken bij NAC Breda. De oud-spits was de laatste maanden actief als adviseur van de club waar hij als speler vier seizoenen voor uitkwam. Vanaf november hield hij zich bezig met het aan- en verkoopbeleid.

NAC maakte op 13 november van het vorige jaar bekend dat Van Hooijdonk samen met manager jeugdopleiding Tim Gilissen, aandeelhouder Cor van Rooij en hoofdtrainer Mitchell van der Gaag was aangesteld in een zogenaamde kerngroep om het sportieve beleid van de eredivisieclub tijdelijk uit te zetten. De tijdelijke kerngroep is opgeheven.

Dat Van Hooijdonk NAC nu de rug toekeert komt daarom niet als een verrassing. Met het aantrekken van Khalid Karami, Ramon Pascal Lundqvist, Alex Gersbach, Sullay Kaikai en Dorian Dervite zit zijn taak erop.

NAC is sinds het ontslag van Hans Smulders nog altijd opzoek naar een technisch manager en ziet in Van Hooijdonk een geschikte kandidaat, maar Van Hooijdonk heeft al vanaf het begin aangegeven dat hij die functie op dit moment niet ambieert. De raad van commissarissen zet daarom de zoektocht voort.

STER Reclame