Joris van Gool
NOS SportAangepast

Van Gool verovert indoortitel op 60 meter, Douma loopt limiet EK indoor

Joris van Gool is de nieuwe Nederlandse indoorkampioen op de 60 meter. De 20-jarige Tilburger won zaterdag op de eerste dag van de NK indoor in Apeldoorn de finale in 6,63 seconden. Van Gool bleef daarmee maar net boven het Nederlands record, dat sinds 2011 met 6,60 op naam van Brian Mariano staat.

Van Gool had zich eerder al geplaatst voor de Europese indoorkampioenschappen, begin maart in Glasgow. In Apeldoorn nam hij de titel over van Christopher Garia, die in de halve finales werd gediskwalificeerd na een valse start.

Het zilver in Apeldoorn was voor Jamiro Elabeidi in 6,71 seconden. Elvis Afrifa veroverde brons in 6,74.

Atleet Richard Douma

Op de 800 meter voldeed Richard Douma in de series aan de kwalificatie-eis voor de Europese kampioenschappen indoor. Douma zette een tijd neer van 1.48,90. De eis voor Glasgow staat op 1.49,00. Douma eindigde in de race als tweede achter Thijmen Kupers (1.48,58), die eerder al aan de EK-eis voldeed. De finale van de 800 meter staat zondagmiddag op het programma.

Bij het hoogspringen ging de nationale indoortitel naar Sven van Merode, die voldoende had aan een sprong over 2,11 meter. Ook Jan Peter Larsen haalde die hoogte, maar had meer sprongen nodig. Douwe Amels kon zijn titel van 2018 niet verdedigen wegens een blessure.

Angela en Bonavacia snel op 400 meter

Op de 400 meter bij de mannen is Liemarvin Bovenacia nog op jacht naar de limiet voor de EK indoor. In de series kwam hij zaterdag wel in de buurt. Bonevacia noteerde 47,30, wat een tiende boven de limiet lag.

Zondag krijgt hij nog een kans in de finale. Wellicht kan de tweestrijd met Ramsey Angela hem dan verder helpen. Angela was in de series met 47,28 nog iets sneller dan Bonevacia en mag ook hopen op een EK-ticket. Tony van Diepen, die zich ook plaatste voor de finale, heeft al aan de limiet voldaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl