ANP | NOS
NOS Nieuws Binnenland

Wekdienst 16/2: partijcongressen GroenLinks en SGP, PSV in actie tegen Heerenveen

Goedemorgen! Vandaag zijn er partijcongressen van GroenLinks en de SGP, in aanloop naar de verkiezingen van volgende maand. En er is deze zaterdag veel sport te zien bij de NOS.

Het is opnieuw zonnig. Wel zijn er wat meer wolkensluiers. De maxima liggen tussen 10 en 15 graden.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De SGP en GroenLinks houden hun congres, Forum voor Democratie heeft een ledendag. Partijleden zullen het vooral hebben over de Provinciale Statenverkiezingen en de Europese verkiezingen, die in maart en mei worden gehouden.
  • Vanavond is de finale van het Leids Cabaret Festival. Jasper van der Veen, Senne Guns en Gavin Reijnders strijden vanaf 20.15 uur om de gunst van de jury en het publiek. Het Leidse festival wordt gezien als springplank voor jonge cabaretiers naar een grote carrière.
  • Er is ook veel sport vandaag. Op het programma staan Eredivisievoetbal (koploper PSV speelt uit tegen Heerenveen), de rolstoelfinale en de halve finales van het ABN Amro-tennistoernooi en de slalom voor vrouwen bij de WK skiën in het Zweedse Åre.

Wat heb je gemist?

Uit een rondvraag van de NOS onder alle 21 Nederlandse waterschappen blijkt dat de waterschappen in ons land veel hebben geleerd van de lange droogteperiode van vorig jaar. Ze hebben draaiboeken aangepast, houden meer water vast, stellen het beleid van schutten waar nodig bij, ontwikkelen maatregelen tegen verzilting, denken na over meer communicatie met burgers en boeren en uiteraard wordt er volop geëvalueerd.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Bij een tewaterlating van een schip op een werf in Hoogezand, in Groningen, is gisteren ternauwernood een ongeluk voorkomen. Terwijl tientallen mensen toekeken, probeerde een medewerker nog een touw weg te halen toen het schip al begon te glijden. De man probeerde weg te komen, maar hij struikelde. Het schip miste hem maar net.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Man struikelt bij te water laten schip: gaat net goed

Hele fijne zaterdag!

STER reclame