Kingsley Coman wordt bejubeld na zijn tweede goal

Bayern München herstelt zich na supersnel eigen doelpunt

Bayern München heeft de uitwedstrijd tegen FC Augsburg met 2-3 gewonnen. De zege kwam tot stand ondanks een curieus eigen doelpunt na dertien seconden, het snelste eigen doelpunt ooit in de Bundesliga.

Leon Goretzka werkte een voorzet van Max achter zijn eigen doelman Manuel Neuer. Lang kon Augsburg niet van die snelle voorsprong genieten want in de 17de minuut was het alweer gelijk. Kingsley Coman volleerde raak na een voorzet van Joshua Kimmich.

Hoofdrol Coman

Zes minuten na die gelijkmaker ging het weer fout voor Bayern. De Koreaan Ji Dong-Wong kegelde hoog en hard binnen. Het duurde tot de blessuretijd van de eerste helft voordat Bayern weer langszij kwam. Goretzka vond Coman en die schoot voor de tweede keer raak.

Coman speelde ook een belangrijke rol bij de derde Bayern-treffer zo'n tien minuten na rust. Zijn pass werd door David Alaba met links ingeschoten.

Bayern München heeft twee punten minder dan koploper Borussia Dortmund, dat zondag op bezoek gaat bij FC Nürnberg.