Blijdschap bij de speelsters van Laren in het duel met Club de Campo

Hockeysters Laren naar halve finales Europa Cup Zaal

De hockeysters van Laren hebben de halve finales bereikt van de Europa Cup zaalhockey in Hamburg. De landskampioen van vorig jaar versloeg de kampioenen van België, Waterloo Ducks, en Spanje, Club de Campo. Ook de laatste groepswedstrijd, tegen het Zwitserse Rottweiss Wettingen, werd gewonnen.

Laren werd twee weken geleden als Nederlands kampioen onttroond door HDM en wil in Hamburg iets rechtzetten. Na de eerste twee zeges (8-2 tegen Waterloo Ducks en 6-4 tegen Club de Campo) werd Rottweiss Wettingen met 4-3 verslagen.

Na tien minuten hockeyen opende Pam van Asperen de score voor Laren. Elena Trösch maakte even later de gelijkmaker, maar Laren kwam snel weer op voorsprong dankzij een strafcorner van Lieke van Wijk. Macey de Ruiter maakte er voor rust nog 3-1 van.

Na rust deed Trösch weer iets terug voor Rottweiss Wettingen, maar De Ruiter zorgde met haar tweede treffer voor een ruimere voorsprong (2-4). Sofie Stomps zorgde uiteindelijk nog voor de 3-4, maar de zege gaf Laren niet meer uit handen.

Groepswinnaar

Vrijdag schoot Laren tegen Waterloo Ducks uit de startblokken. Na vijf minuten stond het al 2-0 door treffers van Mila Muyselaar en Maxime Kerstholt. De Belgische ploeg kwam nog terug tot 2-2, maar Bieke Wijnmalen zorgde voor een Nederlandse voorsprong bij rust.

Na de onderbreking zorgden Macey de Ruiter, Fabienne Roosen, opnieuw Kerstholt, Elin van Erk en Clara de Bruijn voor de ruime overwinning.

In de tweede wedstrijd dolf Club de Campo het onderspit. Laren, dat in 2009 het brons pakte, was met 6-4 te sterk voor de finalist van vorig jaar.

Ook in deze wedstrijd kwam Laren snel op een 2-0 voorsprong, al duurde dat wat langer dan tegen Waterloo Ducks. Mila Muyselaar maakte er in de negende minuut 2-0 van, nadat Maxime Kerstholt de ploeg uit het Gooi op voorsprong had gezet.

Wijnmalen, opnieuw Kerstholt, Lisanne de Lange en Elin van Erk zorgden voor de overige Nederlandse treffers.

Amsterdam klaar

Ook de mannen kwamen dit weekend in actie. Amsterdam verdedigde in Wenen de Nederlandse eer. De landskampioen van 2018, net als Laren twee weken geleden onttroond als Nederlands kampioen, speelde in de eerste wedstrijd met 6-6 gelijk tegen de Zweden van Partille SC.

Het was een lastige wedstrijd voor Amsterdam, dat bij rust tegen een 3-1 achterstand aankeek. Boris Burkhardt scoorde als enige voor de hoofdstedelingen.

Na rust zorgden snelle treffers van Nicki Leijs, Tijn Lissone en Wiegert Schut voor een Amsterdamse voorsprong. Twee Zweedse treffers zorgden voor een voorsprong voor Partille, waarna Leijs en Burkhardt Amsterdam de winst leken te bezorgen. Het slotakkoord was voor de Zweden: 6-6.

Degradatiepoule

In de tweede wedstrijd was de Duitse favoriet UHC Hamburg de tegenstander. Robert Tigges maakte uit een strafbal de 1-1 waarna de Duitsers snel uitliepen naar 5-1. Schut maakte de tweede Amsterdamse treffer en in de slotfase kon Burkhardt nog twee keer een strafcorner verzilveren.

Amsterdam moest vervolgens hopen op een goed resultaat tegen Rotweiss Wettingen op zaterdag. Om de halve finales te bereiken moest de ploeg hopen op een nederlaag van Partille tegen UHC Hamburg en moest de ploeg zelf winnen van de Zwitserse kampioen.

De Amsterdammers wonnen weliswaar met 6-4 maar dat bleek uiteindelijk niet voldoende om de halve finales te bereiken.

De ploeg speelt nu in de degradatiepoule tegen Racing Club de Bruxelles. Die wedstrijd is zaterdagavond. Zondag treffen de Amsterdammers HC Minsk.