Onder meer bij het parlementsgebouw in Londen gingen jongeren de straat op AFP

Ook Britse scholieren spijbelen voor het klimaat

time icon

Verspreid over het Verenigd Koninkrijk zijn scholieren en andere jongeren de straat op gegaan om aandacht te vragen voor het klimaat. Volgens een van de organisatoren, Youth Strike 4 Climate, waren er vandaag in meer dan zestig steden demonstraties.

In Londen verzamelden zich duizenden leerlingen bij het parlementsgebouw. Ze droegen borden met teksten als "It's our future" (Het is onze toekomst) en "Stop denying our planet is dying" (Stop met ontkennen dat onze planeet sterft):

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ook Britse scholieren de straat op voor klimaatbeleid

De betogers willen een strenger klimaatbeleid van de Britse overheid. Zo zou een 'klimaatnoodtoestand' moeten worden uitgeroepen en zou milieubeleid in het lesprogramma op scholen moeten worden opgenomen.

De Britse 'klimaatspijbelaars' treden in de voetsporen van leeftijdsgenoten in tal van andere Europese landen, zoals Belgiƫ, Zweden, Duitsland en Nederland. Ook in het Verenigd Koninkrijk gingen scholieren de afgelopen tijd de straat op, maar die acties waren niet landelijk gecoƶrdineerd zoals vandaag.

STER Reclame