'Leaving Britain Naked': zus Boris Johnson uit de kleren op tv uit protest

Een hoop rode hoofden gisteren aan tafel bij het Britse televisieprogramma The Pledge: presentatrice Rachel Johnson, de zus van politicus en brexiteer Boris Johnson, trok haar kleren uit als protest tegen de brexit. Het fragment van Johnson zonder blouse, maar inclusief blur, wordt inmiddels door veel Britse media en social media opgepikt.

Scott Bryan
@scottygb
Dear Everyone. Here is the latest on Brexit: we have lost it. Love, the UK.
1 maand geleden

Johnson ging uit de kleren uit solidariteit met een andere brexit-demonstrant, Victoria Bateman. Zij zat eerder deze week naakt bij de opnames van BBC Radio 4 en Good Morning Britain uit protest tegen de brexit. "Het is de laatste tijd moeilijk om je mening te laten horen over de brexit", zei Johnson gisteren. "Bateman kwam afgelopen week met een manier om wel gezien te worden."

Daarna trok de presentatrice dus haar blouse uit. "Als eerbetoon naar Bateman zal ik elke keer mijn kleding uittrekken als ik het over de brexit heb, zodat ik gezien zal worden." De rest van de mensen aan de tafel van het Sky News-programma reageerde met gelach.

Later op Twitter liet Johnson weten dat ze op het moment suprême een 'boob-tube' droeg, een topje dat verdween onder de blur.

Rachel Johnson
@RachelSJohnson
I was wearing a boob tube. As you were folks! https://t.co/6enExHe7Zn
1 maand geleden

Bateman zat niet zomaar naakt bij de pers afgelopen week: op haar lichaam had ze 'Brexit leaving Britain Naked' geschreven. Ze vertelde dat ze als econoom al "duizenden woorden had geschreven" om Groot-Brittannië te waarschuwen voor de brexit. Naar die woorden werd niet geluisterd, zei ze. Daarom besloot ze haar kleren uit te trekken om aandacht te krijgen.

Victoria Bateman Good Morning Britain

STER Reclame