Wawrinka in de partij tegen Milos Raonic op het ABN Amro-toernooi
NOS Nieuws

Wekdienst 15/2: pensioenprotest en kwartfinales ABN Amro-toernooi

Goedemorgen! Vandaag demonstreren vakbonden voor een beter pensioenstelsel en speelt de Zwitser Wawrinka in de kwartfinales van het ABN Amro-tennistoernooi.

Vannacht lag de temperatuur nog dicht bij het vriespunt, maar vanmiddag kan het kwik in het zuidoosten oplopen tot 17 graden. In het noordwesten wordt het waarschijnlijk zo'n 12 graden. In het hele land is het weer zonnig en zacht.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Op het Binnenhof in Den Haag voeren de FNV, CNV en de politiebonden actie. Kabinetsleden worden op weg naar de ministerraad geconfronteerd met, wat de bonden noemen, "heftige onvrede over het uitblijven van een rechtvaardige vernieuwing van het pensioenstelsel".
  • YouTubers, vloggers en influencers gaan vanavond met elkaar op de vuist in Topsportcentrum Almere, bij de eerste editie van Boxing Influencers. Onder de deelnemers zijn Steven 'Braboneger' Brunswijk, voormalig treitervlogger Ismail Ilgun en rapper Keizer.
  • De Zwitserse tennisser Stan Wawrinka neemt het vanavond in de kwartfinale van het ABN Amro-toernooi in Rotterdam op tegen Denis Shapovalov uit Canada. De wedstrijd is te volgen via NOS.nl en in de app.

Wat heb je gemist?

President Maduro van Venezuela zegt dat een minister uit zijn regering in het geheim met de Verenigde Staten heeft gesproken. De Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken zou hebben afgesproken met een Amerikaanse functionaris.

Dat zou zijn gebeurd op verzoek van de VS, terwijl de regering van president Trump zich in het openbaar juist achter de tegenstander van Maduro heeft geschaard, de zelfverklaarde president Juan Guaidó.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Supermarkten beloven dat er in 2025 meer dan 20 procent minder verpakkingen gebruikt worden. De sector pakt als eerste de afdeling groente en fruit aan. Daar lijkt qua duurzaamheid snel de meeste winst te halen, zegt het CBL, de spreekbuis van supermarkten. Producten als paprika's en bananen zijn bijvoorbeeld vaak verpakt in plastic.

Milieuorganisatie Milieu Centraal vindt de doelstelling van de supermarkten nog weinig ambitieus. "Nee, 20 procent vind ik niet heel veel in vijf jaar", zegt directeur Vera Dalm van die organisatie.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl