Bertens laat kans op nieuwe toppositie liggen

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bertens delft onderspit tegen Mertens in Doha
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Kiki Bertens is er niet in geslaagd de halve eindstrijd te bereiken van het toernooi in Doha. De nummer acht van de wereld verloor met 6-4, 6-3 van de Belgische Elise Mertens, de nummer 21 van de wereld.

In de twee vorige rondes in Qatar knokte ze zich na een slechte start knap terug in de partij, maar dit keer lukte dat de Nederlandse niet.

De Wateringse pakte in de eerste drie games nog wel een 30-0 voorsprong, maar de Vlaamse kwam desondanks op 0-3. Na de eerste set verweet coach Raemon Sluiter Bertens een gebrek aan concentratie. In het vervolg van de partij werd het er echter niet beter op.

Bertens maakte nog wel een break achterstand goed, maar ze maakte veel te veel fouten om het tij echt te keren.

Bertens kwam in Doha voor het eerst weer in actie sinds haar winst van het WTA-toernooi in Sint-Petersburg, begin deze maand. Ze pakte daar haar achtste titel.

Geen vierde, maar achtste

Als Bertens in Doha het toernooi op haar naam had geschreven, was ze op de wereldranglijst gestegen naar plaats vier. Nu blijft ze steken op plaats acht, vlak achter het kwartet Petra Kvitová, Karolína Plisková, Elina Svitolina en Angelique Kerber.

STER Reclame