Peter Bosz

Bosz en Leverkusen spelen gelijk in Krasnodar, Arsenal onderuit in Borisov

Peter Bosz is zijn Europese campagne met Bayer Leverkusen begonnen met een gelijkspel. In de tweede ronde van de Europa League eindigde de heenwedstrijd tegen FK Krasnodar in 0-0.

Bosz stuurde dezelfde elf het veld in als in het competitieduel met Mainz 05 van afgelopen vrijdag. Toen werd het 5-1 voor Leverkusen, maar een dergelijk spektakelstuk zat er in Rusland niet in.

Slordig

In de eerste helft kwam een slordig Leverkusen goed weg bij een kans voor Ivan Ignatjev, die doelman Lukas Hradecky op zijn weg vond.

Nadat Mauricio Pereyra kort na de pauze namens de thuisploeg net naast had geschoten, kregen de Duitsers mogelijkheden.

Leon Bailey schiet op het doel van Krasnodar

Karim Bellarabi schoot naast, een inzet van Leon Bailey werd door keeper Stanislav Kritsjuk gekeerd en Julian Brandt had met een poeier zijn vizier ook niet op scherp staan.

Enkele minuten voor het einde van de ontmoeting werd een doelpunt van Leverkusen-invaller Lucas Alario geannuleerd wegens hands van de Argentijnse aanvaller.

Met Stefan de Vrij in de basis verschafte Internazionale zichzelf op bezoek bij Rapid Wien een goede uitgangspositie. Het werd 1-0 door een benutte penalty van Lautaro Martinez, zes minuten voor rust.

Een andere Nederlander, Quincy Promes, viel een kwartier voor tijd in bij Sevilla, dat met 1-0 won bij Lazio. Wissam Ben Yedder maakte halverwege de eerste helft de enige treffer van de wedstrijd.

Arsenal loopt rood aan

Arsenal ging verrassend met 1-0 onderuit bij BATE Borisov. Stanislav Dragoen werd matchwinner met een kopbal op slag van rust.

Alexandre Lacazette kreeg in de slotfase een rode kaart wegens een elleboogstoot in het gezicht van Aleksandar Filipovic.

Volgende week donderdag zijn de returns. De winnaars over twee duels plaatsen zich voor de achtste finales.