Davis Cup-team viert de zege op Tsjechië AFP

Het Nederlands Davis Cup-team is bij de loting voor de eerste editie van de finaleronde, van 18-24 november in Madrid, ingedeeld in groep E met Groot-Brittannië en Kazachstan.

"Ik zie absoluut kansen, dus ben ik er blij mee", was de eerste reactie van captain Paul Haarhuis in Langs de Lijn En Omstreken op de loting. Daarin had hij zelf ook nog een groot aandeel.

"Ik moest zelf de bal eruit halen die ons of in deze poule zou koppelen, of bij Italië en Amerika. Dus ik was blij dat ik onszelf in deze poule zette. Deze bal voelde beter aan. Ik twijfelde nog, maar ik heb uiteindelijk de goede keuze gemaakt", aldus Haarhuis met een knipoog.

Hardcourt

Er wordt in de finaleronde gespeeld op hardcourtbanen en aan het toernooi doen achttien landen mee, verdeeld over zes groepen. De winnaars daarvan plaatsen zich voor de kwartfinales, samen met de twee beste nummers twee. Wie dat zijn, wordt aan de hand van setgemiddelden vastgesteld.

Haase heel belangrijk voor winnend Davis Cup-team Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Nederland, dat de finaleronde haalde dankzij een zege op Tsjechië, is momenteel de mondiale nummer 19. Tienvoudig kampioen Groot-Brittannië is vijfde op de wereldranglijst, Kazachstan twaalfde.

Haarhuis: "Er is een aantal landen dat op papier sterker is. Groot-Brittannië won de Davis Cup een aantal jaar geleden, maar toen was Andy Murray honderd procent fit. Met Kyle Edmund hebben ze wel een goede speler, maar liever dat dan Amerika of Italië."

STER reclame