Sergio Ramos krijgt geel na zijn charge op Kasper Dolberg
NOS Voetbal

UEFA onderzoekt uitspraken Ramos over 'bewuste' gele kaart tegen Ajax

De Europese voetbalbond UEFA is een onderzoek gestart naar uitspraken van Real Madrid-verdediger Sergio Ramos, na de met 2-1 gewonnen Champions League-wedstrijd tegen Ajax.

De centrale verdediger kreeg woensdag vlak voor tijd een gele kaart na een overtreding op Kasper Dolberg, waardoor hij geschorst is voor de return in Madrid en daardoor een eventuele kwartfinale met een schone lei kan beginnen.

Ramos liet na het duel in Amsterdam doorschemeren dat zijn actie bewust was. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik het niet forceerde", zou hij tegen de Spaanse sportkrant Marca hebben gezegd. Later krabbelde hij via Twitter terug.

De UEFA kan Ramos een extra schorsing opleggen als blijkt dat hij de gele kaart met opzet heeft uitgelokt.

Carvajal

Vorig seizoen werd ploeggenoot Dani Carvajal voor eenzelfde vergrijp voor een extra wedstrijd geschorst. Hij pakte in de groepsfase opzettelijk geel tegen APOEL Nicosia om zo schadevrij aan de knock-outfase te kunnen beginnen.

De UEFA liet verder weten dat Ajax mogelijk moet boeten voor het gedrag van zijn fans, die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan het gooien van objecten, het afsteken van vuurwerk en het tonen van een beledigend spandoek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl