Griekspoor kan in Rotterdam niet opnieuw stunten en buigt voor Tsonga Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Tallon Griekspoor heeft op het ABN Amro-toernooi niet voor een nieuwe stunt kunnen zorgen. De Nederlander bracht Jo-Wilfried Tsonga in de eerste set aan het wankelen, maar was daarna de mindere van de Fransman: 6-7 (5), 1-6.

De tennisser uit Nieuw-Vennep, die in de eerste ronde de als tweede geplaatste Rus Karen Chatsjanov had overmeesterd, houdt ervan om in volle stadions te spelen en dat bleek uit zijn onbevangen spel in de openingsset.

De 22-jarige Griekspoor poetste met twee fraaie winners op 5-6, 15-40 twee setpunten weg, maar in de tiebreak gaf de sterke service van Tsonga de doorslag. De 33-jarige Fransman benutte na een verwoestende eerste opslag zijn vijfde setpunt.

Groot verval

De in vorm verkerende Tsonga, die na lang blessureleed in 2018 weer op de weg terug is en vorige week de titel in Montpellier opeiste, behield in de tweede set zijn goede niveau, terwijl bij Griekspoor langzaam de tank leegliep. De Noord-Hollander maakte in de tweede set slechts acht punten.

"Ja, dat ging echt veel te snel", blikte Griekspoor terug op die tweede set. "Je kan een keer gebroken worden, maar de laatste drie games zijn veel te snel weg. Ondanks dat hij goede dingen doet, moet daar meer inzitten van mijn kant."

Griekspoor voelde geen spanning, maar verliest van Tsonga 'op ervaring'

In de eerste set bood Griekspoor nog goed tegenstand, maar twee cruciale foutjes aan zijn kant gaven uiteindelijk de doorslag in de beslissende tiebreak. Die hadden overigens niets met spanning te maken, aldus de tennisser. "Ik had niet heel veel last van spanning, ik voelde me goed op de baan. Het is denk ik vooral de ervaring. Ik twijfelde wat op 2-0, ik zie hem een hoek ingaan, ik kies, ik twijfel en dat kan gebeuren helaas."

Terug naar challengers

Voor Griekspoor zit het toernooi er nu op in Rotterdam. Hij gaat weer terug naar een lager niveau, naar de challengers waarin hij normaliter actief is. "Dat is op dit moment misschien moeilijk, maar dat zijn de toernooien die ik elke week speel. Dit is voor mij een luxe en ik ben superblij dat ik hier mag spelen", keek Griekspoor tevreden terug.

Om wat vaker op het niveau van de ATP-tour uit te komen, weet de tennisser wat hem te doen staat. "Ik moet constanter worden. Week in, week uit spelen. En fit blijven."

STER reclame