Son Heung-Min viert zijn doelpunt tegen Dortmund

Tottenham op rozen tegen Dortmund

Tottenham Hotspur staat met één been in de kwartfinales van de Champions League: op Wembley schoof het Borussia Dortmund overtuigend aan de kant: 3-0.

Tottenham zette de Duitsers van meet af aan onder druk en Lucas Moura schoot net naast in de zevende minuut. Gaandeweg de eerste helft drong Dortmund meer aan en moest doelman Lloris ingrijpen bij een schot van Thomas Delaney en een kopbal van Dan-Axel Zagadou.

Kort na rust kwam Tottenham op 1-0 door Son Heung-Min, die de bal knap binnenvolleyde.

Dortmund leek vrede te hebben met die ene tegentreffer, bleef achterin hangen, maar betaalde het loon van de angst: in de slotfase scoorde Jan Verthongen met een volley en Fernando Llorente met een intikker.