Wawrinka stuurt Raonic naar huis Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Voor Milos Raonic, in Rotterdam als vierde geplaatst, is het doek gevallen op het ABN Amro-tennistoernooi. Stan Wawrinka, toernooiwinnaar in 2015, schoof de Canadees met 6-4, 7-6 (4) opzij.

Raonic is niet de eerste hooggeplaatste speler die wordt uitgeschakeld in Ahoy. De Rus Karen Chatsjanov en de Griek Stefanos Tsitsipas, als nummers twee en drie ingeschaald, gingen hem voor.

In onderlinge duels stond het 4-3 voor de Zwitser, die onlangs op de Australian Open wel verloor, na vier tiebreaks. Nu kreeg hij direct twee aces om de oren, maar hij brak Raonic een opslaggame later. Dat was de enige break in de partij.

Het tweede bedrijf verliep op service, waarbij vooral het gemak opviel waarmee de Zwitser zijn opslaggames won. In de tiebreak heerste hij, eigenlijk zoals in de hele partij, in de langere rally's. De Canadees werkte bij 3-6 nog wel één matchpoint weg, maar daar bleef het bij.

Denis Shapovalov heeft zich ook geschaard bij de laatste acht. De Canadees, die in Rotterdam als tiende is geplaatst, won in de tweede ronde van de Tsjech Tomas Berdych: 6-4 en 6-3.

Berdych deed in Rotterdam mee met een wildcard. De tennisser won het toernooi in 2014, een jaar later verloor hij de finale. Shapovalov treft in de kwartfinales Stan Wawrinka

STER reclame