Publiekslieveling Tsitsipas na eerste ronde al klaar in Ahoy Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Stefanos Tsitsipas heeft bij het ABN Amro-tennistoernooi de eerste ronde niet overleefd. De Bosniër Damir Dzumhur wees de als derde geplaatste Griek met 6-4, 1-6, 7-5 terug.

Dzumhur had twee van de drie partijen tegen Tsitsipas gewonnen en zijn derde zege gloorde toen hij in de beslissende set met 4-1 voorkwam. Tsitsipas speelde te gehaast, miste precisie en timing en de uitgang was nadrukkelijk in zicht.

Een perfect geslagen backhand gaf de Griek weer hoop. Hij brak terug, kwam met een lovegame op 4-4 en werkte bij 4-5 twee matchpoints weg.

Maar Dzumhur kreeg mede door een inschattingsfout van de Griek bij 5-6 nog eens drie matchpoints en hij verzilverde meteen het eerste.

Stefano Tsitsipas in Ahoy ANP

Zo flamboyant en zelfverzekerd als de Griek zich dinsdag bij de vooruitblikkende persconferentie presenteerde, zo teleurgesteld en kortaf hij na de nederlaag klonk. "Mijn tegenstander won dankzij mijn fouten. Ik heb vandaag van mezelf verloren..."

Na wat doorvragen door diverse journalisten kwam bij de terneergeslagen Tsitsipas het hoge woord eruit: "Ik ben moe en voel me leeg. Ik heb de afgelopen weken veel energie verspeeld. Ik denk dat ik het toernooi van volgende week in Marseille ga overslaan."

Tsitsipas had deze week bij een goed resultaat de toptien kunnen bereiken. "Dat heeft niets met deze nederlaag te maken gehad."

STER reclame