Kiki Bertens AFP

Bertens houdt hoofd koel in curieus duel in Qatar

time icon

Kiki Bertens heeft de tweede ronde van het toernooi in Doha bereikt door in een curieuze partij Camila Giorgi te verslaan: 0-6, 7-6 (7), 6-4.

De nummer acht van de wereld had in de eerste set totaal geen antwoord op het alles-of-niets-tennis van de Italiaanse nummer 28 van de wereldranglijst. Giorgi sloeg winner op winner en had in 24 minuten de set te pakken.

Op advies van coach Raemon Sluiter ging Bertens afwachtender spelen en wat meer variëren. Dat had effect: de Wateringse deed weer mee in de rally en liep uit naar 5-3.

Bertens miste echter twee setpunten en zag Giorgi langszij komen. Bertens maakte in de tiebreak een 5-1 achterstand goed, verspeelde vervolgens weer twee setpunten en sloeg pas toe bij 8-7.

De onverwachte setwinst zorgde voor een grote glimlach bij Bertens en coach Sluiter en die ontspanning zorgde meteen voor een 3-0 voorsprong in de derde set.

Maar nog was de achtbaan niet voorbij. Giorgi leek mentaal gebroken, maar herpakte zich en wist de volgende vier games binnen te slepen.

Opnieuw wist Bertens het tij te keren. Na drie gewonnen games op rij mocht ze opnieuw de brede glimlach tonen.

'Tennis niet al te best'

Negen dagen geleden won ze het toernooi in Sint-Petersburg, vandaag scheerde ze meerdere keren langs de rand van de afgrond.

"Qua tennis was het niet al te best", aldus Bertens, die slechts 15 winners sloeg tegenover liefst 39 fouten. "Maar ik ben gelukkig dat ik deze partij nog heb gewonnen."

In de tweede ronde speelt ze tegen Carla Suárez. Bertens speelde twee keer eerder tegen de Spaanse, maar won nog nooit. "We hebben gisteren nog samen getraind. Het wordt een interessante partij."

STER Reclame