Afbeelding uit de videoclip van Jebroer ROQ 'N ROLLA Music

Management Jebroer: '200 km/u was nep', politie nog steeds boos

tijd van publicatie

De politie overweegt maatregelen tegen rapper Jebroer en zijn management vanwege de clip bij het nummer Polizei. De politie is verontwaardigd over het gebruik van politie-uniformen en -auto's in de video.

De rapper en zijn managers stellen dat het nooit de bedoeling is geweest om de politie in diskrediet te brengen. Een gesprek tussen de politie en het management van de rapper heeft weinig opgeleverd.

In de clip lijkt het alsof Jebroer figureert in het SBS-programma Wegmisbruikers en na een foute inhaalactie wordt aangesproken door agenten. Vervolgens lijkt een wilde achtervolging te ontstaan, waarbij de rapper de verkeersregels aan zijn laars lapt. Daarna wordt de rapper opgepakt in een parkeergarage.

De videoclip is sinds 7 februari ruim 800.000 keer bekeken:

De politie heeft voor de clip uniformen en auto's onder voorwaarden uitgeleend aan de productiemaatschappij die de video maakte. Volgens de politie zijn de gemaakte afspraken niet nagekomen. Zo mochten de uniformen niet op de openbare weg worden gebruikt en zijn er verkeersovertredingen gemaakt.

De politie zegt dat de makers geen tekst aan de clip willen toevoegen waaruit blijkt dat de video in scène is gezet. Aan wat voor maatregelen de politie denkt, kon een woordvoerder nog niet zeggen.

'Politie niet eerlijk'

Het management van rapper Jebroer zegt dat de clip met de juiste vergunningen en met medeweten van de politie is gemaakt. Volgens de vertegenwoordigers van de rapper heeft de politie onjuiste informatie naar buiten gebracht.

Zo zouden de acteurs in de clip nooit met snelheden van 200 kilometer per uur over de openbare weg hebben gereden. Dat fragment zou achteraf zijn bewerkt. Ook zou de politie toestemming hebben gegeven voor het gebruik van de uniformen.

Jebroer gaat zich bij een volgend project op een positieve manier bezighouden met de verkeersveiligheid, zegt het management.

STER Reclame