De politie in België doet onderzoek naar de val van de scholiere ANP

Belgisch meisje (14) zwaargewond na sprong uit schoolraam

tijd van publicatie

Een 14-jarige leerlinge van een middelbare school in een Brusselse deelgemeente is zwaargewond geraakt na een val uit het raam op de vierde verdieping van het gebouw. Voor de ogen van haar medeleerlingen stortte ze zo'n tien meter naar beneden. Een afdak met golfplaten op het schoolplein brak haar val.

Volgens ooggetuigen in de Belgische media vroeg het meisje tijdens de wiskundeles aan haar docent om het raam te mogen openen. Daarna sprong ze naar beneden.

Het incident vond plaats op het Collège Don Bosco in het welvarende Sint-Lambrechts-Woluwe, ten oosten van de hoofdstad. Het meisje is met zware verwondingen, onder meer aan de benen, overgebracht naar het ziekenhuis.

Onderzoek naar pesten

De politie doet onderzoek naar de omstandigheden waaronder het meisje is gesprongen. Ook wordt nagegaan of de scholiere werd gepest, zoals medeleerlingen vertellen in de media. De politie sluit uit dat ze werd geduwd.

De directeur van de school gaat ervan uit dat ze vrijwillig is gesprongen, maar benadrukt dat "er veel is dat we nog niet weten", zo liet hij weten bij de tv-zender VTM. Hij zegt niet op de hoogte te zijn van een brief waarin het meisje zou hebben verteld hoe ze zich voelde.

Volgens de politie was de scholiere korte tijd in levensgevaar, maar is de kans groot dat ze het overleeft. Leerlingen die het ongeval zagen gebeuren, krijgen slachtofferhulp.

STER Reclame