EPA
NOS Nieuws

Deliveroo doet haaienvinnensoep in de ban

Maaltijdbezorger Deliveroo stopt met het bezorgen van gerechten met haaienvinnen. Het gaat om ongeveer 600 gerechten van zo'n 180 restaurants wereldwijd.

Aanleiding voor het besluit is de ondertekening door Deliveroo van het No Shark Fin-pact van het Wereld Natuur Fonds (WWF). Met dat initiatief wil het WWF de sterke afname van het aantal haaien tegengaan. Volgens het WWF worden jaarlijks naar schatting 100 miljoen haaien gedood om aan de vraag naar haaiengerechten te voldoen.

De natuurorganisatie spreekt van een teruggang met 90 procent voor enkele populaties. Wereldwijd wordt 33 procent van de haaiensoorten bedreigd. Met het ondertekenen van het pact zegt Deliveroo te willen bijdragen aan "verdere bewustwording van de consument".

In Nederland waren er van de 2500 restaurants waarmee Deliveroo samenwerkt nog elf die haaienvinnenproducten leverden via de website. Het ging vrijwel uitsluitend om haaienvinnensoep. Een woordvoerder van het bedrijf zegt dat dit gerecht al bijna niet meer werd besteld in Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl