Voetballer Hakeem Al-Araibi terug in Australië

Na een paar benauwde maanden in Thailand is de Bahreinse voetballer Hakeem al-Araibi weer thuis in Australië. Honderden fans en vrienden stonden hem op te wachten op de luchthaven van Melbourne.

De 25-jarige Araibi werd in november aangehouden, tijdens zijn huwelijksreis, omdat hij gezocht werd via Interpol. Bahrein had een internationaal opsporingsbevel uitstaan naar Araibi.

AFP

Araibi speelde in het nationale elftal van Bahrein. Hij vluchtte in 2014 het land uit nadat hij was aangeklaagd in verband met protesten tegen de regering tijdens de Arabische Lente in 2011. In Australië voetbalt hij bij Pascoe Vale in de tweede divisie.

Op de luchthaven liet de voetballer blijken dat hij blij was terug te zijn. "Australië is mijn land", zei Araibi. "Ik heb nog niet de nationaliteit, maar dit is mijn land. Ik hou van Australië."

Thailand heeft Araibi vrijgelaten omdat Bahrein het uitleveringsverzoek heeft ingetrokken. Waarom het Arabische land dat heeft gedaan, is niet bekend. De Australische overheid, wereldvoetbalbond FIFA en verschillende voetbalprofs uitten kritiek op de aanhouding.

STER reclame