Leon de Kogel in De Galgenwaard Pro Shots

Go Ahead verslaat Jong Utrecht in speciaal duel rondom oud-spits De Kogel

time icon

In een speciaal duel voor oud-spits Leon de Kogel heeft Go Ahead Eagles aansluiting gehouden met de nummer twee, FC Den Bosch. De club uit Deventer won op bezoek bij Jong Utrecht met 4-2.

De wedstrijd in De Galgenwaard stond in het teken van De Kogel. De voormalige spits van beide clubs raakte afgelopen zomer zwaargewond bij een auto-ongeluk op Malta en kan nooit meer voetballen.

Sinds het ongeluk heeft De Kogel geen salaris meer gehad van zijn Spaanse werkgever UE Cornella. Hij heeft de ziekenhuiskosten uit eigen zak moeten betalen, waardoor de spaarpot inmiddels op is.

De Kogel: 'Nu kan ik weer naar de toekomst kijken'

Langs de Lijn belde na afloop van Jong Utrecht - Go Ahead Eagles met Leon de Kogel.

Een Utrecht-fan begon een inzamelingsactie voor de in De Galgenwaard begonnen oud-spits. De teller staat inmiddels op 16.150 euro. Ook de opbrengsten van de programmaboekjes en de kaartverkoop gaan naar het goede doel: zo'n 7.600 euro.

Voorafgaand aan het duel werd De Kogel, ondersteund door krukken, in het zonnetje gezet. Uit handen van Utrecht-aanvoerder Willem Janssen ontving hij een lijst met daarin shirts van zijn beide oud-werkgevers.

Ook kreeg De Kogel de cheque van de inzamelingsactie en sprak hij de supporters toe. "Iedereen enorm bedankt voor de steun. Ik hou van jullie!" De woorden konden op een staande ovatie rekenen.

Leon de Kogel (r) spreekt de fans toe, links Utrecht-aanvoerder Willem Janssen Pro Shots

Daarna ging de wedstrijd van start. Na een half uur verzilverde Jeroen Veldmate de eerste penalty die Go Ahead dit seizoen kreeg. Na ruim een uur maakte hij er ook 3-0 van met een knappe vrije trap.

De mooiste treffer kwam echter op naam van Richard van der Venne, die ook al de 2-0 gemaakt had. Hij scoorde met een kundig stiftje.

Jong Ajax veel te sterk voor Roda

Roda JC liep tegen een zeperd aan bij Jong Ajax: 5-1. Bij rust stond het, mede dankzij een hakje van Jasper ter Heide, al 4-1. In de tweede helft maakte Perr Schuurs het vijftal vol met een afstandsschot.

STER Reclame