De verdachte op wie de Bosnische politie massaal jacht maakt AP

Honderden politiemensen jagen in Bosnië op verdachte van dubbele moord

time icon

In Bosnië maken zo'n 1200 politiemensen jacht op een verdachte van de moord op een agent en een winkelier. De 42-jarige voortvluchtige Edin Gacic uit Banja Luka zou gewapend zijn. Hij staat bekend als zeer gevaarlijk.

De politie heeft de bevolking gevraagd uit te kijken naar de verdachte en de inwoners voor de man gewaarschuwd.

Gacic wordt ervan verdacht dat hij een week geleden de eigenaar van een groentezaak om het leven heeft gebracht. Dat gebeurde in Konjic, ten zuidwesten van Sarajevo. Afgelopen zaterdag zou hij een agent hebben doodgeschoten in Suhodol, een dorp ten zuiden van de hoofdstad.

Angst

De politie denkt dat de verdachte zich in de buurt heeft verschanst. In Suhodol maken inwoners zich daarom grote zorgen: "Natuurlijk ben ik bang", zegt een van hen die weg wil uit het dorp. "Ik ga hier niet zitten wachten tot hij komt om me te vermoorden."

Gacic heeft vastgezeten voor twee moorden. Hij kwam in 2017 vrij nadat hij twee derde van zijn straf van 20 jaar had uitgezeten. Zijn slachtoffers destijds waren zijn moeder en een man die bij een vrijwillig moslimbataljon zat tijdens de Bosnische burgeroorlog (1992-1995).

Bosnische media melden dat Gacic ook bij het moslimbataljon zat, dat samenwerkte met het leger. De man die hij om het leven had gebracht zou een vriend zijn geweest.

Bergachtige regio

De politie in Bosnië overweegt de hulp van het leger in te roepen bij de klopjacht op Gacic. De zoektocht verloopt moeizaam. Het lijkt erop dat de verdacht zich schuilhoudt in bergachtig gebied waar het flink heeft gesneeuwd.

De zoektocht verloopt moeizaam door zware sneeuwval AP

STER Reclame