Jeroen Visser bij HC De Terriërs Koen Suyk

Hockeyvrouwen Bloemendaal vinden nieuwe coach in Visser

time icon

Jeroen Visser is de nieuwe coach van de hockeyvrouwen van Bloemendaal. Hij volgt Teun de Nooijer op, die na dit seizoen afzwaait als trainer op 't Kopje. Visser komt over van De Terriërs uit Heiloo, waar hij de afgelopen zes jaar het eerste team coachte.

Visser is geen onbekende van Bloemendaal. Eerder coachte hij al de mannenploeg, maar nog succesvoller was hij met de Bloemendaalse vrouwen in het seizoen 2001/2002, toen ze onder zijn leiding promoveerden naar de hoofdklasse.

Daar hielden ze het maar twee jaar vol voordat ze weer degradeerden naar de overgangsklasse. Pas in seizoen 2014/2015 promoveerden de vrouwen opnieuw naar de hoofdklasse. Vorig jaar bleef de ploeg steken op de negende positie, maar werd de bekercompetitie wel gewonnen.

Frisse wind

De Nooijer, die geldt als een van de beste hockeyers aller tijden, werd in 2016 hoofdcoach van de Bloemendaalse vrouwen. Eerder was hij assistent-coach in Bloemendaal.

In december besloot De Nooijer om na vier jaar bij te stoppen als trainer. Volgens de 42-jarige oud-international was het tijd voor verandering. "Het is goed dat er een frisse wind komt", stelde hij toen.

STER Reclame