Pol van Boekel in discussie met Dumfries ANP

NOS Voetbalpodcast #26: 'Van Boekel krijgt wel een weekje rust'

time icon

Elke maandag blikken de commentatoren van de NOS terug op het voetbalweekend. Meningen en scherpe analyses, verhalen en opvallende anekdotes. Dat en meer is te horen in de NOS Voetbalpodcast.

Deze week schuiven Andy Houtkamp, Jeroen Grueter en Jeroen Elshoff aan bij presentator Arno Vermeulen.

De commentatoren bespreken de discussie over de VAR bij de wedstrijd tussen FC Utrecht en PSV. Na afloop ontstond er discussie over de beslissing van scheidsrechter Van Boekel om in twee gevallen geen penalty's toe te kennen. Ze vinden dat Van Boekel dat wel had moeten doen.

"Vorige week werd er bijna een shirt uitgetrokken en werd er terecht een strafschop gegeven. Deze week gebeurt exact hetzelfde", zegt Andy Houtkamp over het moment rond Luuk de Jong. De spits van PSV werd door FC Utrecht-speler Timo Letschert opzichtig aan het shirt getrokken.

"Waarom gaat Van Boekel niet op Danny Makkelie af? Dat is de beste VAR van de wereld", vraagt Jeroen Elshoff zich af. De commentatoren verwachten dat scheidsrechter Van Boekel na alle commotie nu wel een weekje rust zal krijgen.

PSV meer een team

Verder wordt gesproken over PSV, dat meer een team lijkt te vormen dan Ajax. De commentatoren vinden Luuk de Jong een absolute leider, terwijl Matthijs de Ligt bij Ajax met "zakken cement op zijn rug lijkt te spelen".

Ook komt de week van Dick Advocaat uitgebreid aan bod en wordt antwoord gegeven op de vraag hoe oud de jarige Jeroen Grueter is geworden.

STER Reclame