ANP

Podcast Beste uit het Oog: EU-verbod op pulsvisserij en zelf zingen in Paradiso

time icon Aangepast

Nederlandse vissers hebben miljoenen geïnvesteerd in de pulsvisserij. Volgens de sector een effectieve methode, die het leven op de zeebodem minder schaadt dan met andere vormen van visserij. Maar Europa verbiedt het pulsvissen, omdat het oneerlijke concurrentie zou zijn voor vissers uit andere lidstaten. Wat heeft dat voor gevolgen voor Nederland?

Verder de gevolgen van de Vergrijzing in China. Het massale vertrek van Braziliaanse voetballers naar het buitenland. Oeganda hoopt meer toeristen te trekken door reclame te maken met afbeeldingen van forse vrouwen. En in Paradiso konden mensen zelf hun favoriete power-ballad zingen.

01:25 Wat merkt Nederland van het EU-verbod op pulsvissen?

07:54 Hoe gaat China om met de vergrijzing?

15:19 Braziliaanse voetballers vertrekken massaal naar het buitenland.

22:08 Oeganda zet forse vrouwen in om toeristen te trekken.

29:36 Zelf zingen in Paradiso

Onze podcasts

De NOS op 3 Tech Podcast: Wekelijks praten Casper Meijer en zijn gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media. Elke donderdag om 16.30 uur te vinden op iTunes, in de 3FM-app onder Podcasts en Soundcloud.

De Dag: Geen tijd om live naar de radio te luisteren? Dan heeft NPO Radio 1 De Dag voor je, een nieuwspodcast met verdiepende verhalen bij het gesprek van de dag. Elke werkdag te vinden op iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast.

Het Langs de Lijn Sportforum: Elke maandag schuiven journalisten, coaches, bestuurders en andere prominenten uit de sport aan om de sportgebeurtenissen van de afgelopen week te bespreken, Te vinden op iTunes en RSS.

De Stemming van Vullings en Van Weezel:In deze politieke podcast van het NOS-radioprogramma Met Het Oog op Morgen praten Joost Vullings en Max van Weezel je elke week bij over het laatste nieuws uit politiek Den Haag. Te vinden op iTunes, Soundcloud en nporadio1.nl/podcasts.

Het Beste uit het Oog: Iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week, gebundeld in een podcast. Op iTunes, Soundcloud, RSS of nporadio1.nl/podcasts.

Met het Oog op Morgen: Elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview. Elke dag te vinden op iTunes en nporadio1.nl/podcasts.

STER Reclame