EPA

In Londen heeft de Netflix-film Roma van Alfonso Cuarón de Bafta Award voor beste film gekregen. Cuarón kreeg ook de award voor beste regie. Aan de hand van het leven van een dienstmeisje vertelt Roma in zwart-wit het verhaal van een Mexicaanse familie in Mexico City in de jaren zeventig.

Olivia Colman won de prijs voor beste actrice voor haar rol in The Favourite, over de paleisintriges om in de gunst van koningin Anne te komen. De film werd door veel kenners werd getipt als beste film.

Uiteindelijk verzilverde het kostuumdrama zeven van de twaalf nominaties en won daarmee de meeste Bafta's. Onder meer de prijs voor beste vrouwelijke bijrol (Rachel Weisz) en beste originele scenario gingen naar de film.

Alfonso Cuarón nam de Bafta in ontvangst:

Roma beste film bij Bafta's, Rami Malek beste acteur

Rami Malek kreeg de Bafta voor beste acteur voor zijn rol in Bohemian Rhapsody, over de rockband Queen en zanger Freddie Mercury.

De Bafta-nominatie voor regisseur Bryan Singer voor die film werd onlangs ingetrokken vanwege anonieme beschuldigingen van seksueel misbruik van minderjarige jongens. De film kreeg wel de Bafta voor beste geluid, maar viste achter het net bij die voor beste originele muziek. Die prijs ging naar A Star is Born.

Veel van de sterren die het in Londen tegen elkaar opnamen, zullen elkaar aan het einde van de maand weer tegenkomen bij de Oscars. Daar gelden Malek en Roma ook als favorieten.

STER reclame