Cristiano Ronaldo kopt Juventus naar 0-2

Juventus bouwt voorsprong op Napoli uit

Juventus heeft zijn leidende positie in de Serie A verstevigd door de uitwedstrijd tegen middenmoter Sassuolo met 3-0 te winnen. Door de zege vergrootte de titelhouder de voorsprong op naaste belager Napoli, dat zaterdag 0-0 speelde bij Fiorentina, tot elf punten. Nummer drie Internazionale staat al op twintig punten achterstand.

Sami Khedira zette de bezoekers uit Turijn met een intikker op voorsprong. Kansen kreeg de koploper ook daarna volop. Zo vlogen kopballen van Khedira en Mario Mandzukic naast en miste ook een schot van Mattia De Sciglio net het doel.

Met een kopbal uit een corner van Miralem Pjanic tekende Cristiano Ronaldo voor de 0-2. Het was al de achttiende competitietreffer voor de topscorer in de Serie A. Emre Can viel in de 85ste minuut in en schoot de bal een minuut later in de verre hoek.