Mathieu van der Poel ANP

Van der Poel blijft overeind in Hoogstraten en boekt zege nummer 30

tijd van publicatie

Wereldkampioen Mathieu van der Poel heeft in Hoogstraten ook de zevende (en voorlaatste) Superprestige-veldrit op zijn naam geschreven. Het was alweer zijn dertigste seizoenszege.

Op het spekgladde parcours regende het zondag valpartijen. Onder anderen David van der Poel ging onderuit en hij werd op een brancard weggedragen. Zijn broer Mathieu zag na een versnelling dat alleen Toon Aerts kon volgen.

De Belg gleed daarna herhaaldelijk weg in de modder en kwam niet meer in de buurt van Van der Poel, die solo over de finish kwam.

Zaterdag won de wereldkampioen de Krawatencross in het Belgische Lille, ook voor Aerts, en daarmee stelde hij de eindzege in de DVV-trofee veilig. In de Superprestige staat nu nog een rit op het programma, op zaterdag 16 februari in Middelkerke.

Cant ook weer de beste

Bij de vrouwen zegevierde wereldkampioene Sanne Cant. De klassementsleidster reed in de slotronde weg bij Annemarie Worst die voor Denise Betsema tweede werd. Cant schreef zaterdag in Lille ook de DVV-trofee op haar naam, door te winnen van Betsema.

STER Reclame