Chimpansees ontsnappen met geïmproviseerde 'ladder' uit verblijf dierentuin

tijd van publicatie Aangepast

Een groepje chimpansees toonde gisteren nog maar eens aan dat het slimme dieren zijn. Met een afgebroken tak als een geïmproviseerde 'ladder' ontsnapten ze uit hun verblijf in de Belfast Zoo in Noord-Ierland.

Op beelden die door een bezoeker van de dierentuin zijn gemaakt is te zien hoe de tak gebruikt wordt als opstapje om de muur rond het verblijf op te klimmen. Even later lopen de dieren op een pad vlak bij dierentuinbezoekers:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Apen ontsnappen met geïmproviseerde 'ladder' uit verblijf dierentuin

"Een van de grootste chimpansees kwam opeens tevoorschijn achter een struik vandaan", zei bezoeker Chantal Baxter tegen de BBC. Danielle Monaghan was "versteend van angst" en bang dat haar kinderen iets zou overkomen. Toch zag ze al snel dat de dieren niet agressief waren en alleen maar keken. Ze filmde wat er gebeurde en zei dat de ervaring achteraf "fantastisch" was.

Storm

Volgens medewerkers waren de dieren maar kort uit hun verblijf ontsnapt. "Dierenverzorgers waren aanwezig en de chimpansees klommen al snel terug naar de rest van de groep binnen de omheining."

Een woordvoerder denkt dat de bomen in het verblijf verzwakt waren door recente stormen. "Daardoor waren ze in staat om de tak af te breken en als ladder te gebruiken om uit het verblijf te komen."

STER reclame