ANP

Wekdienst 10/2: Bafta's uitgereikt en laatste dag WK-afstanden

tijd van publicatie

Goedemorgen! Vandaag is de slotdag van de WK-afstanden in het Duitse Inzell en vanavond worden de Bafta's uitgereikt, de belangrijkste Britse filmprijzen.

Het blijft de hele dag grijs en regenachtig. De temperatuur ligt tussen 6 en 9 graden. De wind trekt weer behoorlijk aan, allereerst in het zuiden. Vanmiddag draait de wind naar het noordwesten en kan het langs de kust even hard of stormachtig zijn, met windkracht 7 of 8.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het is de laatste dag van de WK afstanden in het Duitse Inzell, met de 1500 meter bij de mannen en vrouwen. Daarna wordt de massastart verreden.
  • PSV kan in Utrecht proberen de voorsprong in de eredivisie uit te bouwen. De Eindhovense club staat 5 punten voor op Ajax, dat gisteren verloor bij Heracles.
  • Lindsay Vonn, de absolute vedette van het alpineskiën, beëindigt vandaag haar carrière tijdens het WK in het Zweedse Are.
  • Vanavond worden vanaf 22.00 uur de belangrijkste Britse filmprijzen bekendgemaakt, de Bafta's. Belangrijkste kanshebbers: The Favorite, Roma en Green Book.

Wat heb je gemist?

De dodelijke brand op het trainingscomplex van de Braziliaanse voetbalclub Flamengo is volgens directeur Belotti van de club ontstaan door een piek in de elektriciteit, waarna brand ontstond in de airconditioning. Oorzaak van de piek was een zware storm die op dat moment over trok.

Bij de brand in een slaapzaal van het complex kwamen tien jeugdspelers tussen de 14 en 16 jaar om het leven. Volgens de burgemeester van de stad had Flamengo geen vergunning om de slaapzaal te bouwen, maar clubdirecteur Belotti zegt dat er met het gebouw niets mis was: "Dit was een tragisch ongeluk en komt niet doordat we onvoorzichtig zijn geweest."

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Op een veiling in Neurenberg zijn geen kopers gevonden voor vijf schilderijen die zouden zijn geschilderd door 'A. Hitler'. Vooraf was er veel ophef over de verkoop. Enkele dagen voor de veiling nam de politie 63 andere aan Hitler toegeschreven schilderijen in beslag, omdat er twijfels waren over de authenticiteit ervan. Regelmatig blijken schilderijen met een handtekening van Hitler nep.

De veiling ging door met vijf werken waar de politie geen fraude vermoedde. Terwijl buiten de politie een oogje in het zeil hield, was in het veilinghuis binnen tien minuten duidelijk dat er geen kopers voor de aquarellen gevonden zouden worden. Mogelijk waren kopers afgeschrikt door de ophef, of was de prijs te hoog: het duurste werk moest minstens 45.000 euro opbrengen.

Verschillende aquarellen die zijn ondertekend met A. Hitler zijn tentoongesteld in het veilinghuis in Nürnberg AFP

Fijne dag!

STER Reclame