Na de 2-0 van Mario Götze (rechts) was er nog weinig aan de hand voor Dortmund

Bayern komt op vijf punten van Dortmund, eigen goal Bruma

Het is niet bepaald de week van Borussia Dortmund. De koploper in de Bundesliga heeft wederom punten verspeeld, deze keer tegen Hoffenheim (3-3). Bayern München verkleinde zaterdagavond het gat tot vijf punten door Schalke 04 te verslaan (3-1).

Voor Dortmund leek er in eigen huis aanvankelijk niets aan de hand. De kater van een week eerder (gelijkspel tegen Eintracht Frankfurt) en ook de midweekse uitschakeling in de beker leken na ruim een uur vergeten, nadat Jadon Sancho, Mario Götze en Raphaël Guerreiro er 3-0 van hadden gemaakt.

Maar met nog slechts een kwartier te gaan ging het toch nog mis.

Bayern München Schalke 04 3-1

In de tweede helft kreeg Hoffenheim opeens kans op kans. In de 75ste minuut was het bij de verre paal raak door een intikker van invaller Ishak Belfodil, gevolgd door een kopbal van Pavel Kaderábek zeven minuten voor tijd.

Het was wederom Belfodil die met een kopbal de sensatie compleet maakte in de 87ste minuut. Joshua Brenet (ex-PSV) keek negentig minuten toe bij Hoffenheim.

Ongelukkig debuut Bruma

Een andere oud-PSV'er, Jeffrey Bruma, kende geen gelukkig Bundesliga-debuut voor zijn nieuwe werkgever Schalke 04. De verdediger, in de winterstop door Schalke gehuurd van Wolfsburg, was tegen Bayern München verantwoordelijk voor de 1-0 van de thuisclub. Hij raakte de bal verkeerd toen hij Robert Lewandowski van scoren probeerde af te houden.

Bayern scoort uit een kluts de 1-0. De treffer komt op naam van Jeffrey Bruma, Robert Lewandowski juicht al

Schalke kwam in de counter even later wel via Ahmed Kutucu op gelijke hoogte, maar amper twee minuten later stond Bayern dankzij Lewandowski opnieuw op voorsprong.

Na rust kwam Bayern goed weg bij een inzet van Weston McKennie op de paal en een kopbal van Bruma tegen de staander. Na een klein uur spelen zette Serge Gnabry, die omhaal van Lewandowski met het hoofd van richting veranderde, de 3-1 op het bord.

Ook Wolfsburg wint niet

Wolfsburg gaf op bezoek bij Freiburg tot drie keer toe een voorsprong uit handen. Het team van Wout Weghorst, die met een strafschop de 1-2 voor zijn rekening nam, zijn achtste treffer in de Bundesliga dit seizoen, zag in de 87ste minuut de thuisploeg op 3-3 komen.

Wout Weghorst speelt met Wolfsburg gelijk bij Freiburg

Van de topacht won, naast Bayern, verder alleen Bayer Leverkusen, de club van trainer Peter Bosz. Leverkusen zette vrijdag overtuigend Mainz opzij: 1-5.

Borussia Mönchengladbach verloor zaterdag in eigen huis met ruime cijfers van Hertha BSC (oud-Feyenoorder Salomon Kalou opende de score namens Hertha) en RB Leipzig kwam thuis niet verder dan 0-0 tegen Frankfurt.