Roberto Bautista Agut EPA

Weer afmelding voor Ahoy: ook Bautista Agut haakt af

time icon

Het aantal afmeldingen voor het ABN Amro-tennistoernooi loopt verder op. Roberto Bautista Agut, als zevende geplaatst in Ahoy, heeft zich ziek afgemeld bij toernooidirecteur Richard Krajicek.

De 30-jarige Spanjaard had zich deze week ook al ziek teruggetrokken van het ATP-toernooi in Sofia, waar hij de kwartfinales had bereikt. Zijn plek in het speelschema in Rotterdam wordt overgenomen door de Georgiër Nikoloz Basilasjvil, die het in de eerste ronde opneemt tegen de Zuid-Koreaan Chung Hyeon.

Vrijdag liet de als eerste geplaatste Marin Cilic weten dat hij door een knieblessure niet fit genoeg is om in Ahoy aan te treden. De Kroatische nummer tien van de wereld was zeker niet de eerste die zich bij Krajicek afmeldde: Nick Kyrgios, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov, Richard Gasquet en Kyle Edmund gingen hem voor.

Wie zijn er wel?

Er zijn gelukkig ook nog een paar toptennissers over. Kei Nishikori is nu als eerste geplaatst en met Tomás Berdych, Stan Wawrinka, Martin Klizan en Jo-Wilfried Tsonga heeft het toernooi nog vier oud-winnaars in het schema.

STER Reclame