Georginio Wijnaldum maakte de 2-0 voor Liverpool met een prachtig wippertje

Doelpunt Wijnaldum helpt Liverpool weer naar koppositie

Liverpool is weer koploper in de Engelse Premier League. De ploeg won thuis met 3-0 van Bournemouth en heeft daardoor weer drie punten meer dan Manchester City, dat afgelopen woensdag de leiding op basis van doelsaldo had overgenomen.

Liverpool had de twee voorgaande competitieduels gelijkgespeeld, maar was tegen Bournemouth weer ouderwets op dreef. Sadio Mané zette de thuisploeg halverwege de eerste helft op voorsprong.

Georginio Wijnaldum, die na een knieblessure weer terugkeerde in de ploeg van trainer Jürgen Klopp, maakte er met een prachtig doelpunt 2-0 van. De middenvelder nam in het strafschopgebied een dieptepass van Andy Robertson aan en tikte de bal met de buitenkant van zijn rechtervoet subtiel over Bournemouth-doelman Arthur Boruc.

Mohamed Salah besliste de wedstrijd vlak na rust door een snelle aanval (met een slim hakballetje van Robert Firmino) beheerst af te ronden.

United weer op plek voor Champions League-voetbal na zege op Fulham

Manchester United staat na lange tijd weer op een plek in de Premier League die recht geeft op Champions League-voetbal. De ploeg van interim-trainer Ole-Gunnar Solskjaer was in Londen overtuigend met 3-0 te sterk voor Fulham.

Door de zege neemt United voorlopig de vierde plaats over van Chelsea, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld en zondag in actie komt tegen Manchester City.

Paul Pogba en Ole-Gunnar Solskjaer

Paul Pogba en Anthony Martial waren de belangrijkste pijlers onder het United-succes. Martial bediende zijn landgenoot na een klein kwartier spelen met een splijtende pass. Pogba aarzelde niet en schoot de bal kiezelhard in de korte hoek. Niet veel later was Martial zelf succesvol toen hij een solo vanaf eigen helft fraai afrondde.

Een botsing tussen Maxime Le Marchand en Juan Mata leverde in de tweede helft een strafschop op voor United, die Pogba onberispelijk binnenschoot.

Ryan Babel, die voor Fulham aan de aftrap stond, raakte een kwartier voor tijd wat ongelukkig de paal en werd direct daarna gewisseld. De international van Oranje staat met zijn ploeg op de voorlaatste plaats in de Premier League.

Ryan Babel (r) in duel met Diogo Dalot

De zege op Fulham was alweer de tiende in elf duels onder het bewind van Solskjaer. Alleen vorige week werd er niet gewonnen. Thuis tegen Burnley werd het 2-2.

Toen de Noor eind december de taken overnam van de ontslagen José Mourinho was United terug te vinden op een zesde plek met elf punten achterstand op plek vier en negentien punten op koploper Liverpool.

Ook middenvelder Paul Pogba is helemaal opgeleefd sinds het aantreden van Solskjaer. De Fransman tilde met zijn twee doelpunten tegen Fulham zijn productie in het post-Mourinho-tijdperk naar acht doelpunten. Ook was hij goed voor vijf assists sinds Solskjaer de baas werd in Manchester.